fredag 9 januari 2009

Flytt på gång!

Äntligen har vi lyckats få en ny lägenhet och om ungefär en månad flyttar vi! Då är ju frågan hur man flyttar ett räkakvarium med cirka 50 CR och ett 54 liters med 14 firrar, 25 amano och ett gäng snäckor.... några tips? Kanske någon vill/kan vara barnvakt åt djuren? Eller kan man flytta allt på en gång? Tips tas mycket, mycket gärna emot!

4 kommentarer:

Mariel sa...

Grattis till en ny lägenhet!
Jag har inte flyttat med fiskar/akvarium men för längesedan, vad kan det ha varit kanske 10 år sedan,så köpte vi ett stort akvarium med sand och diverse sten i pump och sånt oxå. Kommer inte ihåg hur många liter den var på kanske 200. Nåja i alla fall så var burken igång när vi hämtade den ifrån Kungälv (alltså en bra bit ifrån där vi bor). Så killen tömde den och tog då en del av vattnet och sparade i en hink. Samma med pumpen för att få behålla bakteriekulturen. Vi fick på köpet Malawi-ciklider (Mbuna) och dem i en annan hink med akvarievatten. Sand i andra hinkar osv. Det var lite spännande att bila hem (tänk om det välter) med det och när vi väl kom hem så var det bara att starta upp burken , fylla på med det gamla vattnet + nytt och få fiskarna däri. Allt gick bra, så att det går att flytta på en gång. Sen är det en annan femma om man hinner sätta i alla växter igen osv. Men att man får djuren i burken i första hand. Sen kanske scapa senare. Beror ju kanske på hur långt man flyttar och hur känsliga djuren är. Säkrast är ju att tömma hela burken. Med cikliderna var ju växter inget problem, man kan ju inte ha några, där oxå anledningen till varför vi tröttnade på ciklider. Akvarierna ser tråkiga ut.
Nåja så gjorde vi då i alla fall.

Wickberg sa...

Det låter som en bra idé att låta pumpen få vara för att behålla bakteriekulturen och det borde ju inte vara ett problem då det är en så kort flytt. Eftersom mina akvarium är så små kanske jag kan spara nästan allt vatten, tack för tipset!

Anonym sa...

se till att flytta karen separat dvs inte i den stora flytten då har du tid att fixa till karen bättre när jag flyttade tog jag en dag och körde karet separat en kväll

Wickberg sa...

Clas: Låter som en bra idé. Har faktiskt funderat på att göra så. Vill ju inte gärna sabba något